Rezerwacje +48 84 664 48 17
WESELA
ATRAKCJE NIEPOWTARZALNY KLIMAT
MIEJSCE PEŁNE POMYSŁÓW
czytaj więcej
OKOLICA SERCE ROZTOCZA
OBSZAR NATURA 2000
czytaj więcej

Menu

Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z ofertą naszej restauracji. W naszym menu znajdziecie Państwo bogaty przekrój dań kuchni regionalnej, przekąski, smakowite sałatki, szeroki wybór przepysznych zup, oraz wiele dań obiadowych. Na obiad proponujemy dania mięsne, dania z ryb, potrawy regionalne.

 

 

 

 

 

Przekąski :

Smalec roztoczański z pajdą chleba
(smalec z grzybami suszonymi, ogórek kiszony, chleb)
Śledź z cebulką
(śledź, cebula, olej)
Śledź „Strażnicy”
(śledź, cebula, orzechy, śliwka suszona)

Sałatki:

Sałatka Paryska
(sałata lodowa, smażony filet z kurczaka, obsmażane ziemniaki, pomidory, oliwki, sos winegret)
Sałatka Krymska
(sałata, wędzony łosoś, czarne oliwki, pomidory, ser typu feta, sos słodko kwaśny)

Zupy:

Barszcz ukraiński na żeberku
Rosół z makaronem domowym
Żurek staropolski na zakwasie z jajkiem i kiełbasą

 

Dania główne – mięso wieprzowe:

Kotlet po lubelsku
(kotlet schabowy panierowany mąką gryczaną podawany z ziemniakami i bukietem surówek)
Sznycel wieprzowy po wiedeńsku
(kotlet schabowy z jajkiem sadzonym podawany z ziemniakami opiekanymi i bukietem surówek)
Schab leśny
(kieszonka schabowa faszerowana grzybami leśnymi podawana z ziemniakami i bukietem surówek)
Żeberka roztoczańskie
(pieczone żeberka z sosem myśliwskim podawane z ziemniakami i zestawem surówek)

Polędwiczki roztoczańskie (polędwiczki w sosie kurkowym podawane z ziemniakami i bukietem surówek)

Pieczona golonka (na kapuście zasmażanej podawana z musztardą, chrzanem oraz pieczywem)

Dania główne – drób:


Kotlety kijowskie
(smażony filet drobiowy faszerowany masłem podawany z ziemniakami i bukietem surówek)

Panierowany filet z kurczaka (podawany z frytkami i bukietem surówek)

Dania główne – ryby:

Pstrąg pieczony (pstrąg z Bondyrza z czosnkiem i masłem podawany z opiekanymi ziemniakami i bukietem surówek)
Smażony pstrąg (pstrąg z Bondyrza podawany z ziemniakami i bukietem surówek)

Kuchnia regionalna:

Pierogi ruskie okraszone skwarkami
Pierogi z mięsem z okrasą z cebulki
Pierogi wiejskie okraszone skwarkami
Pierogi sezonowe

Golas roztoczański
(plastry pieroga gryczanego obsmażany na maśle, kefir)
Gryczaki
(kotlety gryczane z mięsem podawane z sosem grzybowym i surówką)

Gołąbki z kaszą gryczaną i mięsem mielonym w sosie grzybowym)

Dania dla dzieci:

Rosół z makaronem
Zupa pomidorowa z makaronem
Stripsy drobiowe
(filet drobiowy w cieście naleśnikowym podawany z frytkami i surówką)
Chrupiący kurczaczek
(filet drobiowy panierowany w płatkach kukurydzianych podawany z frytkami i surówką)

Dodatki:

Ziemniaki
Kasza gryczana
Ryż
Frytki
Opiekane ziemniaki
Zestaw surówek
Warzywa z wody

Desery:

Puchar lodowy (lody wielosmakowe podawane z bitą śmietaną i sosem)
Szarlotka na ciepło z gałką lodów waniliowych

Napoje zimne i gorące:

Pepsi 200ml
Mirinda 200ml
7up 200ml
Woda mineralna gaz i ngaz Górska Natura 250ml
Kawa espresso
Cappuccino,
Caffe Latte,
Americana,
Tradycyjna parzona,
Rozpuszczalna
Herbata czarna

Herbata Dilmah smakowa: czarna jagoda z wanilią, czarna porzeczka, malinowa, truskawka z mango, gruszka z pomarańczą, miętowa Marokańska

Herbata Dilmah Earl Grey

Herbata Dilmah zielona

Soki  200ml

Soki w dzbankach 1500ml

Piwo:

Keg
Żywiec 0,5l
Żywiec 0,3l
Warka 0,5l
Warka 0,3l
Butelka 0,5l
Żywiec
Warka

EB

Żywiec białe

Heineken

Desperados

Warka Radler

Drinki

Wściekły pies

Kurczak w atramencie

Zielona łączka

Vodka Sunrise

Blue Lagoon

Batanga Coke

Tequila Sunrise

 

Menu do Sali klubowej:

Gyros z kurczaka podawany z frytkami i surówką
Nuggetsy z frytkami i sosami
Pieczone skrzydełka z frytkami i sosami
Burger z kotletem własnego wyrobu
Sałatka – zestaw sałat z nuggetsami i pieczywem czosnkowym

Pizza chłopska

Pizza z salami

POLECAMY TAKŻE: