Rezerwacje +48 84 664 48 17
WESELA
PROMOCJE Atrakcyjne oferty
najlepsze okazje
czytaj więcej
ATRAKCJE NIEPOWTARZALNY KLIMAT
MIEJSCE PEŁNE POMYSŁÓW
czytaj więcej
OKOLICA SERCE ROZTOCZA
OBSZAR NATURA 2000
czytaj więcej

Menu

Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z ofertą naszej restauracji. W naszym menu znajdziecie Państwo bogaty przekrój dań kuchni regionalnej, przekąski, smakowite sałatki, szeroki wybór przepysznych zup, oraz wiele dań obiadowych. Na obiad proponujemy dania mięsne, dania z ryb, potrawy regionalne.

 

 

 

 

 

Przekąski :

Smalec roztoczański z pajdą chleba
(smalec z grzybami suszonymi, ogórek kiszony, chleb)
Śledź z cebulką
(śledź, cebula, olej)
Śledź „Strażnicy”
(śledź, cebula, orzechy, śliwka suszona)

Sałatki:

Sałatka Paryska
(sałata lodowa, smażony filet z kurczaka, obsmażane ziemniaki, pomidory, oliwki, sos winegret)
Sałatka Krymska
(sałata, wędzony łosoś, czarne oliwki, pomidory, ser typu feta, sos słodko kwaśny)

Zupy:

Barszcz ukraiński na żeberku
Rosół z makaronem domowym
Żurek staropolski na zakwasie z jajkiem i kiełbasą

 

Dania główne – mięso wieprzowe:

Kotlet po lubelsku
(kotlet schabowy panierowany mąką gryczaną podawany z ziemniakami i bukietem surówek)
Sznycel wieprzowy po wiedeńsku
(kotlet schabowy z jajkiem sadzonym podawany z ziemniakami opiekanymi i bukietem surówek)
Schab leśny
(kieszonka schabowa faszerowana grzybami leśnymi podawana z ziemniakami i bukietem surówek)
Żeberka roztoczańskie
(pieczone żeberka z sosem myśliwskim podawane z ziemniakami i zestawem surówek)

Polędwiczki roztoczańskie (polędwiczki w sosie kurkowym podawane z ziemniakami i bukietem surówek)

Pieczona golonka (na kapuście zasmażanej podawana z musztardą, chrzanem oraz pieczywem)

Dania główne – drób:


Kotlety kijowskie
(smażony filet drobiowy faszerowany masłem podawany z ziemniakami i bukietem surówek)

Panierowany filet z kurczaka (podawany z frytkami i bukietem surówek)

Dania główne – ryby:

Pstrąg pieczony (pstrąg z Bondyrza z czosnkiem i masłem podawany z opiekanymi ziemniakami i bukietem surówek)
Smażony pstrąg (pstrąg z Bondyrza podawany z ziemniakami i bukietem surówek)

Kuchnia regionalna:

Pierogi ruskie okraszone skwarkami
Pierogi z mięsem z okrasą z cebulki
Pierogi wiejskie okraszone skwarkami
Pierogi sezonowe

Golas roztoczański
(plastry pieroga gryczanego obsmażany na maśle, kefir)
Gryczaki
(kotlety gryczane z mięsem podawane z sosem grzybowym i surówką)

Gołąbki z kaszą gryczaną i mięsem mielonym w sosie grzybowym)

Dania dla dzieci:

Rosół z makaronem
Zupa pomidorowa z makaronem
Stripsy drobiowe
(filet drobiowy w cieście naleśnikowym podawany z frytkami i surówką)
Chrupiący kurczaczek
(filet drobiowy panierowany w płatkach kukurydzianych podawany z frytkami i surówką)

Dodatki:

Ziemniaki
Kasza gryczana
Ryż
Frytki
Opiekane ziemniaki
Zestaw surówek
Warzywa z wody

Desery:

Puchar lodowy (lody wielosmakowe podawane z bitą śmietaną i sosem)
Szarlotka na ciepło z gałką lodów waniliowych

Napoje zimne i gorące:

Pepsi 200ml
Mirinda 200ml
7up 200ml
Woda mineralna gaz i ngaz Górska Natura 250ml
Kawa espresso
Cappuccino,
Caffe Latte,
Americana,
Tradycyjna parzona,
Rozpuszczalna
Herbata czarna

Herbata Dilmah smakowa: czarna jagoda z wanilią, czarna porzeczka, malinowa, truskawka z mango, gruszka z pomarańczą, miętowa Marokańska

Herbata Dilmah Earl Grey

Herbata Dilmah zielona

Soki  200ml

Soki w dzbankach 1500ml

Piwo:

Keg
Żywiec 0,5l
Żywiec 0,3l
Warka 0,5l
Warka 0,3l
Butelka 0,5l
Żywiec
Warka

EB

Żywiec białe

Heineken

Desperados

Warka Radler

Drinki

Wściekły pies

Kurczak w atramencie

Zielona łączka

Vodka Sunrise

Blue Lagoon

Batanga Coke

Tequila Sunrise

 

Menu do Sali klubowej:

Gyros z kurczaka podawany z frytkami i surówką
Nuggetsy z frytkami i sosami
Pieczone skrzydełka z frytkami i sosami
Burger z kotletem własnego wyrobu
Sałatka – zestaw sałat z nuggetsami i pieczywem czosnkowym

Pizza chłopska

Pizza z salami

POLECAMY TAKŻE: